”Garde-uitje” van 13 augustus 2024



 
Uiteraard bedanken we Jeanne en Johan voor de geweldige
gastvrijheid tijdens de bierproeverij. De verschillende soorten
bier werden door iedereen geproefd en soms ook helemaal
opgedronken. Elk biertje ging vergezeld van een passend hapje.

Deze hapjes werden door een aantal Gardisten ’s-middags  voorbereid.
bierkeuken
bierterras


Bovendien kregen we uitleg over de diverse biersoorten en de bereiding ervan.


garde


Thema: Bierproeverij


13 augustus 2024


Hapjes voor bij de proeverij

1. Pale ale bier.

Blauwe schimmelkaas/peer/walnoot

bierproeverij-01



Pakje gorgonzola blauwschimmelkaas/blikje peren op sap/
walnoten (gepeld) Stokbrood.

2. Vlaams bruin

Kippenblokjes/teriyaki saus/honing

bierproeverij-02

700 gram kipfilet/woksaus teriyaki/lenteui./satéprikkers
Blokjes kip snijden marineren in teriyaki saus/ blokjes
aan satéprikkers rijgen/grillen (moet goed gaar zijn)
bestrooien met gehakte lente-ui.


3. Witbier


Zalmmootje dille saus

bierproeverij-03

700 gram verse zalm/courgette/verse dille /citroensap/
creme fraiche/Zalmmootjes in blokjes insmeren met olijfolie
bestrooien met vers gehakte dille en zeezout/plakjes
courgettes en zalm aan satéprikkers rijgen /dillesaus:
creme fraiche/vers gehakte dille/peper en zout.

4.Tripel


Geitenkaas/harissa/kleine gehaktballetjes

bierproeverij-04

700 gram rundergehakt/rode ui/2 theelpel harissa/teentje
knoflook/geitenkaas. Rundergehakt gehakte ui/gehakte
knoflook/peper/zout /geitenkaas mengen/ kleine
balletjes draaien. Bruin bakken en bestrooien met wat
gesnipperde geitenkaas,

5.Stout


Kippenvleugel met honing mosterd saus

bierproeverij-05

14 kippenvleugels/mosterd/honing/tabasco/.
Kippenvleugeltjes marineren met mosterd honing scheutje tabasco
Dip maken van mosterd/mayonaise/honing

6.Barley wine

Gegrilde ananas met kokosijs.


bierproeverij-06

2 stuks verse ananas/4 kruidnagel/2 eetl.suikers/gemalen
kokos/roomijs.
Ananas in mootjes snijden /suiker kruitnagel en scheutje
water opkoken tot siroop
Ananasmootjes hierin marineren. Grillen en serveren met
bolletje roomijs en bestrooien met gemalen kokos.