September 2016,


12 personen

Voorgerecht


garde

Gepaneerde mosselen:



ingrediënten

6 bakjes mosselvlees
Bloem
6 eieren
Kruidenpaneermeel
6 zakjes mosselgroenten
Stokbrood en kruidenboter

Bereiding:

Dep mosselvlees goed droog
Schep bloem in een plastic zakje,voeg mosselvlees toe zodat alle vlees bedekt is
Kluts ei in een bakje en paneermeel in een ander bakje
Haal elk stukje mosselvlees door ei en daarna door paneermeel
Roerbak de mosselgroente met zout en peper
Bak de mosselen snel in een hete koekepan met behoorlijk wat boter
Serveren met stokbrood en kruidenboter

Soep


garde

Pompoensoepje:


ingrediënten

3 pompoenen
5 uien
6 wortels
3 ltr kruidenbouillon
375 ml crème fraiche
1 potje ras al hanout
1 grote aardappel
Zonnebloemolie
GedroogdeTomaatjes
koriander

Bereiding.

Ui snipperen
In soeppan glazig bakken
Pompoenen in blokjes snijden en in de pan
Water erbij en koken
Kruidenbouillonblokjes erbij
Als het gaar is fijnmaken met blender
Crème fraiche, stukjes gedroogde tomaat en koriander in het soepbord
Soep in de kan en uitgieten over crème fraiche




Hoofdgerecht

garde

Kabeljauwhaas met diverse groenten

ingrediënten

2400 gr kabeljauw haasjes
480 gr boter
24 el bloem
180 ml melk
Peper, zout


Bereiding.

Haasjes goed droog deppen
Lepel bloem op zeefje en klop met lepel tegen zeefje boven haasjes
Melk op bord en haal haasjes erdoor
Daarna door bloem
4 min bakken en met spatel heen en weer door pan, daarna andere zijde.

Wokschotel

garde
Apart wokken in 2 a 3 porties

Groente:

ingrediënten

6 winterwortelen in dunne plakjes
3 puntpaprika’s in blokjes snijden
3 gele paprika’s in reepjes snijden
3 doosjes gemengde paddestoelen
1 blikje zwarte bonen ( Bonduelle )
Sugar snaps
4 uien in schijfjes snijdens
Bosuitjes in ringetjes snijden
1 flesje wokolie
1 flesje teriaki saus
Mexicaanse chips met sausje van crème fraiche of kwark/tomaten sausje met een klein borreltje sherry (of whisky)






Nagerecht

garde

Warme perziken met ijs



ingrediënten

1,5 ltr slagroomijs
750 ml cream sherry
12 el honing
12 rijpe perziken
1,5 pak cantuccini

Bereiding.

Sherry en honing verhitten en 5 min inkoken
Perziken schillen en in partjes snijden
5 min meekoken

EET SMAKELIJK
Alphons, Jan