April 2017



Voorgerecht

garde

aspergesoep.



(12 personen.)

Ingrediënten

1500gr. Asperges.
3 kip bouillontabletten.
4.5 liter water.
120 gram roomboter
120 gr. Bloem
3 eieren.
300 gr. Gekookte hamreepjes ( zalmsnippers, garnalen )
12 eetlepels slagroom
Peterselie Zout en peper.

Bereiding

Was zo nodig de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en schil de asperges rondom met een dunschiller van af vlak onder het kopje. Breng het water met de schillen, de asperges en de bouillontabletten aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan. Laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur door koken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snij de asperges in stukjes.
Smelt in een soeppan de boter. Strooi de bloem erover en roer door de boter. Laat even bruisen en voeg dan al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges toe. Laat nog 15 minuten op laag vuur doorkoken.
Kook de eieren hard, laat schrikken en prak fijn. Voeg de fijngeprakte eieren, aspergestukjes, ham reepjes ( zalmsnippers, garnalen ) en slagroom toe aan de soep.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer op een voorverwarmd bord en strooi er fijngehakte peterselie over.

Hoofdgerecht


garde

asperges. Voor 12 personen.


Ingrediënten

8000 gram asperges.
1500 gram krielaardappelen
12 eieren en 12 plakken asperge ham
120 gram bloem en 120 gram roomboter
Peper en zout.

Bereiding.

Schil de asperges. Was de schillen dan kunnen ze ook worden gebruikt bij het maken van de soep. Kook de asperges en houd ze warm. Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard. Smelt de boter, wacht tot de grote bellen weg zijn en voeg dan de bloem, kookvocht van de asperges, de rulgemaakte hardgekookte eieren en de fijngesneden ham eraan toe. Verdeel de asperges over voorverwarmde borden en een gedeelte van de saus. Serveer de rest van de saus bij de krielaardappelen.

Nagerecht

garde

Bavarois van rode kersen



Ingrediënten

1 ltr. Melk
6 eierdooiers
100 gr suiker
500 gr kersenpuree (pot of blik zonder pit blenderen)
25 gr gelatine
0,5 ltr. slagroom

Bereiding

Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en giet dit in de liter kokende melk tot het gaat binden zonder te koken. Week de gelatine en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg daarna de geblendeerde kersen toe en laat het geheel afkoelen
in een bak koud water tot het gaat geleren (teken van opstijven)
Spatel nu de stijf geslagen slagroom erdoor en schep het in nat gemaakte cocktail-
glazen.