Barbecue 12 sept. 2017.

Hurk 203.

14 personen.


Voorgerecht

.
garde

Een lichte pompoensoep.


Ingrediënten. Benodigdheden:

2 ½ l. kippen bouillon. Tabletten of poeder. - pan voor het fruiten
4 grote uien. - pan voor de bouillon
+/- 650gr. winterpeen. - blender
Pompoen +/- 2 kg.
2 à 3 appels van schoonmoeder.
Ras el-hanout. (div. oosterse kruiden, o.a. veel gebruikt in Marokko.
Stokbrood en kruidenboter.
Olijfolie.

Bereidingswijze:

- Maak 2 ½ liter kippenbouillon warm.
- Maak de wortels, uien en pompoen schoon.(ontdoen van de zaden.)
- Snijd alles fijn.
- Schil de appels en maak er kleine stukjes van.
- Fruit de fijngesneden uien en wortels in de olijfolie.
- Voeg de fijngesneden pompoen toe. Fruit heel even mee.
- Schenk vervolgens de bouillon bij de gefruite groenten.
- Breng het geheel aan de kook en zet het vervolgens op een laag pitje.
- Voeg de geschilde appelstukjes toe
- Voeg wat ras el-hanout toe. (naar smaak)
- Tot slot blenderen en opdienen met stokbrood en kruidenboter.

Hoofdgerechten van de barbecue:


  • garde

1 . Hamburger met aardappelsalade.


Ingrediënten: Benodigdheden:

14 hamburgers - gasbarbecue
1 kg aardappelen. - saladekom
Mayonaise
Peterselie.
3 à 4 appels

Bereidingswijze:

2. Medaillon met een gestoofde tomaat en groenten-salade.


Ingrediënten: Benodigdheden:

14 medaillons - gasbarbecue
14 tomaten. - knoflookpers
7 teentjes knoflook. - een tajine
Blik linzen.

Bereidingswijze:

Groenten-salade.


Ingrediënten: Benodigdheden:

2 à 3 komkommers. - saladekom
mayonaise.
Blik mais.
Roquefort kaas.

Bereidingswijze:

3.Saté babi met pindasaus en stokbrood

.
tl = theelepel, el = eetlepel

Ingrediënten: Benodigdheden:

1250gr. hamlappen - barbecue
12 el ketjap manis - satépennen(stokjes)
5 à 6 tl zout (naar smaak) - houtskool
4 tl djahé (gemberpoeder)
4 tl ketoembar (koriander)
6 à 7 el olijfolie.

Bereidingswijze:


Pindasaus.


tl = theelepel el = eetlepel.

Ingrediënten: Benodigdheden:

70gr. margarine. - pan voor de satésaus
2 à 3 uien
3 à 4 tl ketoembar (koriander)
3 à 4 uitgeperste teentjes knoflook
3 tl zout
3 à 4 tl sambal oelek
6 tl bruine suiker
8 dl water
800gr pindakaas
3 el ketjap manis
3 tl citroensap

Bereidingswijze:



Nagerecht:

2017-09-12-21.02.33
2017-09-12-21.02.54

2017-09-12-21.03.18

2017-09-12-21.03.26

Koffie met een left-over naar keuze.


Smakelijk eten, Alphons en Frans.