Op veler verzoek een Italiaanse avond.
ANTI PASTA ```````` OSSO BUCO ```````` PARFAIT del CHERRY
Voor anti pasta bestaat geen vaste receptuur.Er kunnen zowel warme als koude componenten in verwekt zijn. Wij zullen ons bepalen tot de koude variant. Dit bestaat uit een aantal verschillende vleeswaren, geroosterde en/of gemarineerde groenten, olijven, vis, kaas, meloen enz.. Het is de bedoeling dat er op een royaal bord een qua kleur en structuur een appetijtelijke samenstelling van word gecreèèrd. Eet er stokbrood en peterselie-citroenboter bij. ======================================================== OSSO BUCO; 4 Kalfsschenkels; 1tnt.knoflook; 2 uien; 2 wortels; 1/4 knolselderie; 4 tomaten; 1 sinaasappel; 1 citroen; 1glas witte wijn olijfolie; bloem; peper en zout. (Oven voorverwarmen op 180 graden) Kruid de schenkels met peper en zout, wentel ze door de bloem en bak ze in de hete olijfolie aan beide zijden bruin. haal ze uit de koekepan en leg ze in een ovenslee. Blus de braadolie met citrussap en witte wijn, giet dit ook in de ovenslee en zet dit afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Pliseer de tomaten en snij ze evenals de andere groenten brunoise.(blokjes) Na 3/4 uur gaat dit garnituur bij het vlees en draaien we de oven terug naar 130 graden.Laat dit een uurtje meestoven. Als het vlees goed gaar is nemen we het uit de slee, roeren de groenten met een garde of kort met de staafmixer tot een egale brij, scheppen het over het vlees en garneren het af peterselie,citroenrasp en grof zeezout. Koop (of maak) er verse tagliatella bij. Om verse pasta te maken neemt U voor 4 personen 300 gr.bloem en 3 eieren, snufje zout en evt.een paar lepels water. Zeef de bloem op het werkblad, maak een kuiltje en giet daar de losgeklopte eieren in. Roer met de hand tot een stevige bal.( 10 min). Verpak het in plastic en laat het een half uur rusten. Draai er dan in de pastamolen tagliatella van of rol enkele stukjes met de deegrol dun uit, bestuif het met bloem , rol het op en snij het met een scherp mes in repen van 1cm. Verse pasta word ongeveer 2à3 minuten gekookt in kokend water met zout. ========================================================== PARFAIT del CHERRY; 250 gr kersen uit de pot, 2 dl.Yoghurt, 100 gr. mascarpone, 2 eetl.bruine suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetl. geraspte sinaasappelschil. Meng de kersen(zonder pit) met de suikers. Meng de mascarpone met de yoghurt en de sinaasappelrasp. Verdeel een bodempje kersen over 4 glazen, daarna een paar schepjes mascarpone-yoghurt, herhaal dit nog een keer en garneer dit af met kaneelkoekje. kaneelkoekje; rol 2 plakjes bladerdeeg uit, bestuif ze met kaneel, besmeer ze met bruine suiker. Snij ze doormidden en daarna diagonaal. Bak ze in een anti-aanbakpan droog bruin tot ze iets reizen en caramelliseren.