Januari 2012





Zalm met bos-ui ,komkommer met gemberdressing



Gerecht 4 personen
250 gram gerookte zalm
½ komkommer ongeschild ,in smalle reepjes snijden
1 lente bos-ui in smalle ringen
2 eetlepels sesamzaad
Dressing
5 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gembersiroop of snippers
1 rode peper ,zonder zaad in stukjes
Verdeel de zalm over de borden. Schep op het midden ervan een bergje komkommer met bos-ui. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan
Meng de ingrediënten voor de dressing .Sprenkel deze over de zalm en groenten en strooi de sesamzaadjes erover.




Mihoensoep met oesterzwammen
Gerecht voor 4 personen
1 liet kippenbouillon
100 gram oesterzwammen
100 gram mihoen
2 lente bosuitjes in fijne ringen
1 limoen in plakjes 1 eetlepel vers koriander
Verwarm de kippenbouillon . Borstel de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen . Voeg ze met de mihoen en bosuitjes bij de soep en kook zachtjes 3 minuten ,serveer de soep met een plakje limoen en bestrooi met koriander

Krokante Pangasius met Thaise groenten
Hoofd gerecht 4 personen


2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram wortelen ,geschrapt in smalle repen
1 Courgette in smalle repen
300 rettich , geschrapt in smalle repen
1 eetlepel currypasta
2 eetlepels citroensap
10 ml kokosmelk ,zout en vers gemalen peper
4 pangasiusfilets
150 gram gezeefde bloem
1 eidooier 500 ml bier
2 eiwitten
2 eetlepels bladselderij

Verhit de olie in een wok . Roerbak hierin de groenten met currypasta 5 minuten.Voeg citroensap , kokosmelk en zout en peper toe en warm goed door.
Houd de wok groenten warm
Halveer de pangasiusfilet in de lengte . Verhit de olie tot 180 graden .Maak een beslag van de bloem en eidooier, bier en zou t.Laat dit even rusten .klop de eiwitstijf in een vetvrije kom.
Spatel dit voorzichtig door het beslag. Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete olie.Laat goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme borden en leg de visfilet erop , bestrooi het gerecht met selderij


Ananastaartje met pistache
Recept 4 personen
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
Zout
100 gram witte basterdsuiker
175 gram bitterkoekjes of amandelkoekjes verkruimeld
400 gram ananas in stukjes
50 gram gepelde pistanoten grof gehakt
Springvorm 22 cm doorsnee
Verwarm de oven op 180 graden
Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig .Klop de eiwitten in een vetvrijekom met een snufje zout stijf. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel .
Spatel het eiwit er luchtig door. Schep de massa in de springvorm ,strijk de bovenkant glad en strooi de nootjes erover. Bak de tart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar ,verwijder voorzichtig de vorm en laat de taart afkoelen en snijd deze in punten.