Februari 2012
Voorgerecht.
Broccolisoep. 4 pers.
1 broccoli
50 gr. gerookte spekjes
25 gr blauwe kaas
1 blokje kipbouillon
75 ml room
1 teentje knoflook
Snij de kleine steeltjes van de broccoli fijn en kook ze gaar.
Snij de knoklook fijn zonder middenpit en bak aan in een weinig olie, voeg de spekjes toe.
Breng ± 1 liter water aan de kook met het bouillonblokje.
Blus de spekjes af met de bouillon en voeg het geheel bij elkaar en voeg de broccoli roosjes toe. Zachtjes laten koken. Pureren en blauwe kaas toevoegen. Helft van de room toevoegen. Naar smaak nog wat witte peper.
Op het bord de rest van de room op de soep schenken.
Hoofdgerecht.
Pasta. 4 pers.
1 pak verse pasta (spaggeti)
400 gr zalmsnippers
400 ml creme fraiche
75 gr roquefort
2 eetlepels kappertjes
verse dille
parmezaanse kaas
Kook de pasta zoals is aangegeven op de verpakking met en beetje bouillonpoeder
Bak de zalmsnippers licht en haal de zalm uit de pan. Smelt in die pan de roquefort en de creme fraiche. Voeg daarna de zalm en de kappertjes toe en op het laatst de dille. Het mengsel op het bord op de pasta serveren en naar behoefte de parmezaanse kaas toevoegen. Opmaak een paar brocolli roosjes.
Tussen gerecht.
Brocolli voor opmaak pasta bord.
2 brocolli
Steeltjes en roosjes scheiden.
Steeltjes kunnen bij de brocollisoep gebruikt worden
Water aan de kook brengen en de roosjes beetgaar koken
met een weinig zout.
Nagerecht.
Warme flensjes met ijs en honing 4 pers.
30 gr bittere chocolade
3 eetlepels honing (vloeibaar)
4 kant en klare flensjes
4 bolletjes vanille ijs
Rasp de chocolade grof. Verwarm de honing. Verwarm de flensjes, rol ze op en verdeel ze over 4 warme borden. Voeg een bolletje ijs toe en druppel de warme honing over het ijs. Garneer met geraspte chocola.