Maart 2012




Zacht gestoofde trostomatensoep met zure room en kruiden

4 personen

500 gram trostomaten
1 dl kippenbouillon
half bosje tijm
1 teentje geperste knoflook
1 bakje zure room
1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels gehakte tuinkruiden

Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de trostomaten,kippenbouillon,knoflook en tijm toe en roer dit op laag vuur om. Laat het mengsel langzaam pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is. Giet de soep dan door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in een kom met een lepel zure room en gehakte tuinkruiden

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven
4 personen

1 kg kruimige aardappelen geschild in stukken
500 gram zuurkool
200 á 250 ml melk
25 gram boter
2 eetlepels olie 2 lente bosuitjes in ringen
125 ml créme fraí'che
150 gram rauwe ham 2 eetlepels mosterd
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten. Giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stamp de aardappelen met peper,melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten.
Schep de créme fraíche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree.
Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.

Tuttifrutti met vanille ijs en sabayon
4 personen

500 gram tuttifrutti
1 dl rode wijn
sap van 1 sinaasappel
100 gram suiker
Sabayon
3 eidooiers
30 gram suiker
1 vanillestokje open gesneden
half glas witte wijn
Kook de tuttifrutti in de rode wijn en sinasappelsap en de suiker gaar. Laat het fruit afkoelen en verdeel het over 4 bordjes.
Klop de eidooiers au bain marie met de suiker,vanille en witte wijn tot een luchtige sausachtige substantie.
Giet de sabayon over de tuttifrutti en serveer dit met vanille ijs.