Recepten februari 2013



Voorgerecht

garde

Courgettesoepje met een spiesje van coquille


Ingrediënten

4 el olijfolie
2 courgette, in stukken
2 teentjes knoflook,
in stukken
2 sjalotje, in stukken
800 ml groentebouillon
200 ml slagroom
2 bosjes dille, grof gesneden
4 el olie met pepertje
8 coquille uit de schelp peper en zout.

Bereiding

Verhit de olijfolie en een koekenpan en bak de courgette, de knoflook en de sjalot 3-4 minuten zonder te bruinen. Schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat de soep zachtjes 10 min koken tot de courgette zacht zijn. Pureer de soep met de dille in de keukenmachine,blender of staafmixer en roer de slagroom erdoor. Breng de soep op smaak met peper en zout. Wrijf de coquille met de olie met pepertjes in bestrooi ze met een beetje zout. Bak of gril ze 1-2 minuten in de pan en draai ze nog 1 minuut om. Steek ze aan een spiesje. Verwarm de glazen voor en verdeel de soep erover. Strooi er eventueel nog wat blokjes courgette op met takje dille. Steek het spiesje in de soep maar zorg ervoor dat de coquille niet in de soep hangt Je kunt het spiesje over het glaasje leggen

Hoofdgerecht

garde

Kipfilet met rauwe ham en kaas



Ingrediënten

2 bosuitjes
4 kipfilets(500gr)
4 eetlepels marmelade jam
4 plakjes rauwe ham
4 plakjes (nagel)kaas
zout en peper
1 ei
50 cornflakes

extra nodig folie deegroller, prikkertjes

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Leg de folie over de kipfilet en rol ze met de deegroller plat. Bestrijk de kipfilet aan een kant met de jam. Verdeel hierover de kaas en ham en bosuitjes. Vouw ze dubbel en steek ze vast met prikkertjes. Bestrooi ze met zout en peper. Klop ei los. Hak de cornflakes. Wentel de kip eerst door het ei en dan door de cornflakes. Verhit de boter en bak de filet aan beide kanten in ca. 5 min aan en laat de filets midden in de oven in ca 15 min. gaar worden.
garde

Gegratineerde bieten



Ingrediënten

4 voorgekookte rode bieten
2 dl melk
45 gr aardappelpuree poeder
2 eetlepels roomsaus poeder
20 gr harde geitenkaas
25 gr amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225c Schil de bieten en hol de bieten uit met meloen bolletjes-steker tot 1cm vanaf de rand. Breng de melk met 1 dl water aan de kook. Voeg al roerend de puree en room saus toe. Laat het ongeveer 2 min zachtjes koken. Rasp de kaas. Vul de bieten met de puree en de kaas. Bestrooi de bieten met amandelschaafsel. Laat de bieten midden in de oven in ca 15 min warm worden en gegratineerd.

Nagerecht


garde

Herfst- clafoutis


Ingrediënten

1 ananas
200gr studentenhaver
7 eetlepels kokosmelk
200 gr bloem
halve theelepel zout
100gr suiker en suiker voor bestrooien
4 eieren
boter om in te vetten

lage ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de ananas in de lengte in 8 parten en schil ze. Verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in stukken. Hak de studentenhaver grof. Bereid de kokosmelk volgens de gebruiksaanwijzing. Zeef de bloem met zout boven een kom en voeg de suiker toe. Klop de eieren een voor een er door. Roer de melk door het beslag. Vet de ovenschaal in en verdeel de ananas en studentenhaver over de bodem. Schenk het beslag erover en bestrooi met wat suiker. Bak dit in het midden van de oven in ca 25 min gaar.