Februari 2014



Aantal personen 14

Soep


garde

Borsjt met zure room en dille



Ingrediënten 4 personen

Voor de bouillon :
200 gram soepvlees ,
¾ liter water ,
1 kleine ui ,
1 laurlierblad ,
1 kruidnagel ,
½ theelepel tijm ,
1 kleine ui ,
2 peperkorrels ,
½ theelepel zout .

Vulling voor de soep :
1 eetlepel olie ,
1 kleine rode ui gesnipperd ,
2 geschilde rode bieten,
1 kleine winterpeen
1 eetlepel gehakte dille
2 eetlepels zure room .

Bereiding

Breng het water met het soepvlees aan de kook schuim deze af en voeg de ingredienten voor de bouillon toe. Laat deze circa 2 uur trekken .
Voor de vulling snij de rode bieten in blokjes van circa 1 bij 1 cm ,de winterwortel in blokjes van 0.5 bij 0.5 cm verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde rode ui en winterpeen circa 5 minuten voeg daarna de bietenblokjes toe en haal het van het vuur.
Zeef de bouillon door een doek, verdeel de warm vulling in de soepkommen schenk hierop de warme bouillon leg er ½ eetlepel zure room erop en bestrooi deze met dille.

Hoofdgerecht


garde

Spareribs in zoet marinade


4 personen

Ingrediënten
2 kilo spareribs ,
3/4 liter ketjap manis ,
¾ liter tomaten ketchup ,
1/.2 liter gembersiroop
1/2eetlepel sambal ,
½ eetlepel knoflookpoeder
½ eetlepel basilicum .

Bereiding

Meng deze ingredienten door elkaar legde de spareribs in een oven schaal en giet daarover het mengsel zet deze in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak deze in circa 2 uur gaar .
garde

Koolsalade

4 personen

Ingrediënten

1/6 witte kool ,
¼ rode paprika ,
¼ rode ui ,
¼ ananas
50 gram rozijnen .
garde

Dressing


Ingrediënten

1 eetlepel mayonaise,
½ eetlepel suiker ,
¼ eetlepel runderbouillonpoeder ,
¼ theelepel basilicum
½ theelepel koenjint of kerriepoeder.

Bereiding

Snij de witte kool zeer fijn in stukjes ,de paprika in blokjes van 0.5 bij 0.5 cm ,de rode ui fijn snipperen en de ananas in kleine partjes
Maak de dressing en meng deze door de rauwkost heen en laatdeze circa 2 uur in trekken .
garde

Rozenvalaardappelen


4 personen


Ingrediënten

600 gram rozenvalaardappelen ,
1 takje rozemarijn snufje zout ,
2 eetlepels slaolie ,
1 theelepel tex mex kruiden.

Bereiding

Halveer de aardappelen en snijd deze in plakjes circa 1 cm en bren deze aan de kook circa 3 minuten en giet deze af en laat ze afkoelen ,als ze zijn afgekoeld bestrooien met tex mex en olie verwarm de oven op 180 graden en bak deze hierin circa 10 minuten ,,of even tueel langer naar eigen inzicht.

Nagerecht

garde

Valentijnstaartje



Kapselplaat 10 personen

Ingrediënten

9 eieren ,
290 gram suiker ,
125 gram boter ,
200 gram bloem ,
25 ml olie ,
250 ml melk ,
1 vanillestokje ,
20 ml sinaasappelsaplikeur ,
500 gram aardbeien.

Bereiding

7 eieren scheiden . Eiwit stijf kloppen met 165 gram suiker , eidooiers met olie vermengen .Voeg de eidooiers toe aan het eiwit en meng deze er voorzichtig door .Vervolgens voegen we voorzichtig 165 gram bloem toe zodat we een deeg krijgen. Het deeg uitsmeren op een bakplaat met bakpapier en afbakken in een oven van 220 graden circa 7 minuten.
Creme breng de melk met vanillestokje aan de kook . in een andere kom kloppen we 2 eieren en 125 gram suiker. langzaam voegen we wat warme melk en 35 gram bloem toe . Meng dit met de rest van de melk en laat dit koken op een zacht vuurtje totdat de melk licht indikt . Giet de creme over in een kom , dek deze af met plasticfolie en laat het rusten.
Voor de siroop mengen we water en rietsuiker .Dit koken we totdat de suiker volledig is opgelost.
We snijden de aardbeien in schijfjes
Pak het deeg , verwijder het bakpapier steek er rondjes uit ,vul de ringen met het uit gestoken rondje aardbeien plakjes aan de zijkant en vullen deze met de creme circa 30 minuten laten opstijven daarna lossen en afgarneren

Smakelijk eten