Maart 2014



Voorgerecht


garde

vietnamese salade met kip


Ingrediënten

150 gram peen julienne
1 eet rijpe mango
1 limoen
2 el sesamolie
1 teentje knoflook
2 cm verse gember
1 rode peper
250 gr kipfile
2 el sojasaus
2 kropjes baby romaine sla
50 gr pinda's grofgehakt

Bereiding

Doe de peen julienne in kom.
schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit,voeg toe aan de peen
rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit
meng het rasp en sap door de wortels

Doe de sesamolie in een kom
pers de knoflook erboven en rasp de gember erboven
snij de steeltjes van de rode peper
en verwijder de zaadjes
snij heel fijn voeg toe aan de olie en schep om
verhit de wok en voeg de olie toe en de kip
roerbak in 3min gaar voeg de sojasaus toe en neem van het  vuur
haal de blaadjes sla los van de krop
schep de kip door de wortels
schep de salade in een slablaadjes
bestrooien met pinda

Hoofdgerecht



garde

tournedo's



bereidingstijd ongeveer 4 min eerst zout en peperen
boter bruin laten worden
bak ze in de pan 4 min mooi bruin aan kanten.en daarna uitzetten en  10 min laten rusten onder aluminiumfolie

garde

stroganofsaus

6 pers

Ingrediënten

1 rode paprika
1 ui
1 bakje champions
1 prei
6 plakken ham
4 dl tomatenketchup
1 borrel glaasje vodka
50 gr margarine
2 dl koksroom
zout, peper, knoflook

Bereiding

Snij de paprika in blokjes snipper de ui
snij de champignons in plakjes
snij de prei mooi fijn en de plakken ham in kleine stukjes
bak de champignons mooi bruin in wat margarine en laat ze uit lekken
bak de uien paprika en ham toe, fruit deze mooi glazig aan, voeg de champignons toe en blus deze af met de tomatenketchup en voeg zout en peper toe en de knoflook, hierna de prei en flambeer deze met wodka
voeg dan de koksroom toe

garde

witlofsalade

6 pers

Ingrediënten

6 kleine stronkjes witlof
6 plakken ham
1,4 potje zilveruitjes
1,4 potje augurken
zout peper worcester saus, mayonaise wat
yoghurt, citroensap

Bereiding

Haal de stronk uit de witlof en snij de witlof fijn
besprenkel deze met citroen sap
snij han augurken en zilveruitjes in blokjes en meng deze door de witlof
maak sausje van mayonaise, yochert zout en peper worcester saus en eventueel mosterd
meng door de salade
garde

Haricots verts met spek



Ingrediënten

12 plakken gerookt ontbijt spek
3 ons sperzieboontjes
boter

Bereiding
Was de bonen en kook deze 8 tot 10 min en spoel ze af met koudwater
leg reepje spek op snijplank en rol hierin
6 tot8 boontjes en snij de zijkanten eraf
bak ze mooi bruin in de boter ongeveer 2 min
garde

Parijse aardappeltjes


900gr Parijse aardappeltjes
paprika poeder, zout boter

Bereiding

B
estrooi de aardappeltjes met zout en paprika poeder
bak de aardappels in boter mooi licht bruin