Bezoeken:
19-11-2003 Palm Brouwerijen in Steenhuffel
18-11-2004 ESA kalverslachterij in Apeldoorn
ESA maakt onderdeel uit van het Nederlandse familiebedrijf de VanDrie Group. De VanDrie Group is globaal georiënteerd, maar werkt lokaal - met bedrijven in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Duitsland. De VanDrie Group kenmerkt zich als ketenintegratie: alle schakels van de productie zijn in eigen beheer. De diverse dochterbedrijven maken kalfs- en rundvlees, diervoeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Daarnaast handelt de VanDrie Group in zuivelproducten voor industrieel gebruik en begeleidt het melkveehouders bij de opfok van hun kalveren.
————————————————————————————————
08-11-2005 Taste Original in Boekel—————————————————————————————————
21- 03-2006 Zwanenberg in Oss
Zwanenberg-food-group-logo-1929.jpg
—————————————————————————————————————
07-11-2006 Ploegmakers in Eerd
e——————————————————————————————————
18-09-2007 Smaaktest Kippenvlees o.l.v. Theo van der Rijt
———————————————————————
12-12-2007 Religieus museum in Uden
—————————————————————————
27-02-2008 Mars in Veghel
———————————————————————
06-03-2009 Huijbregts specerijen Helmond
Poedermengsels voor slagerijen In 1936 startte Wim Huijbregts een bedrijf in Eindhoven. Hij begon met het mengen van mixen voor regionale slagerijen. De mixen werden onder andere gebruikt in worst- en gehaktproducten. In de jaren ’70 maakte het bedrijf een enorme groei door. Er kwam een nieuwe productielocatie in Helmond. Poeder voor levensmiddelenindustrie In december 1980 nam zoon Frans het bedrijf van zijn vader over. Hij zag dat er een nieuwe koers nodig was. De ambachtelijke slagerij was immers naar de achtergrond aan het verdwijnen en de vleesindustrie kreeg de overhand. Huijbregts stopte met de productontwikkeling en richtte zich op poeders voor de levensmiddelenindustrie. Onder Frans’ leiding werden hoogwaardige technologische innovaties doorgevoerd. Inmiddels heeft de derde generatie, Willem Huijbregts, de algehele leiding over de Huijbregts Groep.
—————————————————————
22-01-2010 Sint Jan in Uden en gegeten bij Carolus Borromeus
——————————————————————————21-09-2011
Erve Kots in Lievelde, museum en brouwhoes
BROUWHOES - BROUWERIJ IN DE ACHTERHOEK
De Bier Experience in onze brouwerij in de Achterhoek, het Brouwhoes, is alles behalve een “gewoon museum”. Het is een beleving. Op een interactieve manier ontdek je hoe bier wordt gebrouwen en leer je meer over de unieke geschiedenis van de brouwerij en het bier.
———————————————————————————
22-11-2013 Hutten catering in Veghel
Oorspronkelijk gestart als bakkerij in 1929. Iedere dag verzorgen we eten, drinken en gastvrijheidsdiensten in heel Nederland. Vol energie streven we ernaar om waarde toe te voegen bij onze opdrachtgevers, leveranciers, elkaar en de samenleving. Onze diensten helpen opdrachtgevers hun doelen te bereiken, waarbij de gast altijd centraal staat. Of het nu gaat om een gezonde lunch, het beste voedingsconcept of heerlijk eten tijdens events, wij zorgen voor een gastvrije ervaring. Bij Hutten draait alles om bijdragen aan geluk. Daarom zetten we ons elke dag in voor een gezonde aarde en gelukkige mensen. Zo zijn we echt van betekenis!
———————————————————————
28-03-2017 Gerard van Uden Natural Sausage Casings in Veghel
Specialist in het veredelen van Natural Casings voor de worstindustrie
Niets is natuurlijker dan worst in natuurdarm. Gerard van Uden B.V. Natural Sausage Casings in Veghel is een internationaal georiënteerd bedrijf dat Natural Casings verwerkt. Wij veredelen natuurdarmen voor de worstindustrie, te weten varkensdarmen (hogcasings), runderdarmen (beefcasings) en schapendarmen (sheepcasings).
Hoge beschikbaarheid
Wij beschikken over een zeer uitgebreide reeks van kwalitatief hoogwaardige natuurdarm producten voor de binnenlandse en internationale markt. In alle versies, hoeveelheden en kalibers bieden wij onze producten aan: gezouten, tubed, of easy fill, netpack XL, XXL, etc. Of het nu gaat om natuurdarmen van schapen, varkens of runderen.
Natural Sausage Casings van de hoogste kwaliteit
Het hoge innovatieve vermogen van Gerard van Uden B.V. resulteert in trendsettende productinnovaties. Op deze manier garanderen wij onze klanten een hoogwaardige, snelle en veilige verwerking van onze producten. We staan bekend om de goede service die we verlenen, en kwaliteit staat altijd voorop bij de veredeling van onze natuurdarmen.
——————————————————————————————————
09-03-2018 Visko-Teepak in Lommel
Sausage casing
ViskoTeepak is one of the world’s leading manufacturers of artificial casings (cellulose, fibrous and plastic) for the food industry.
——————————————————————
28-29-09-18 bezoek Daf museum Eindhoven; Thorn; Maastricht
De Garde 27 en 28 september.
Het Garde uitje.
27 september:
Om ongeveer 8.45u. vertrokken we vanuit het Udense richting Eindhoven. De drukte viel redelijk mee, zodat we op tijd bij het DAF museum arriveerden.
Na een kop koffie en een lekker stukje vlaai kregen we een rondleiding door het museum. Een enthousiaste vrijwilliger gaf ons uitgebreide informatie over de familie v. Doorn en over de diverse vracht- en personenauto’s.
We kwamen tijd tekort, maar het was zeer de moeite waard.
Rond 12 uur vertrokken we naar het witte stadje Thorn in Midden-Limburg.
Hier genoten we van een ”hoesgemaakte” groentesoep en een heerlijk broodje gezond.
Enkelen van ons wandelden daarna door het zonovergoten stadje naar de kerk, die een bezoek meer dan waard was.
Bij de informatie hoorden we dat vooral de abdissen van het klooster het te vertellen hebben gehad in regio Thorn!
Weer buiten waande ik me even in een Grieks dorp: witte huisjes, een strakblauwe lucht, een aangename temperatuur en volop zon. Geweldig.
Tegen half 3 vertrokken we richting Heerlen, waar we terecht kwamen in het Mijnmuseum.
Hier werden we ontvangen door een gewezen koempel, die ons van alles vertelde over het zware leven van de mijnwerkers. Gelukkig hoefden we na de informatie en de film over de steenkoolwinning niet te poekelen bij elkaar.
Daarna vertrokken we naar Berg en Terblijt.
We reden door het prachtig glooiende heuvelland van Zuid- Limburg.
Terecht dat we zeggen en zingen:
Wie schoan os Limburg is
Begrip toch nemens
Es allein de Zudeling
Dae Limburg leef is
Want door de jaore hin
Bleef Limburg onbetwis
’t Stukske Nederland
Dat ’t schoanste is.
In Berg en Terblijt brachten we de avond en de nacht door. De kamers waren snel verdeeld en we konden genieten van een heerlijk aperitiefje.
De voorzitter maakte tijdens dit uurtje gebruik van de gelegenheid om 2 belangrijke punten te bespreken.( Hier kom ik later even op terug.)
Rond half 7 namen we plaats aan tafel voor het diner.
In de loop van de avond passeerden: diverse gerechten, verhalen, anekdotes, moppen, flessen water en karaffen wijn de revue.
Rond 11 uur vonden we het welletjes ( onze gastvrouw trouwens ook) en zochten we onze kamers op. Om verder te dromen van het ”schoanste” stukje van Nederland
Het was kortom een zeer geslaagde dag en een bijzonder gezellige avond.
28 september.
De weersomstandigheden zagen er vanmorgen heel anders uit. Druilerig, miezerig, triestig weer.
Na het ontbijt vertrokken we eerst naar Margraten. Hier bezochten we de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats.
De weersomstandigheden, de historische achtergrond, de vele graven en de diverse berichten wezen ons weer eens op de waanzin en zinloosheid van de oorlog.
We vertrokken vervolgens door de druilerige regen richting Maastricht.
Gelukkig had de organisatie een vooruitziende blik. Welk weer het ook was; we konden droog zitten.
In eerste instantie schrokken we even van ons vervoermiddel, een knalgele schoolbus.
Sommigen van ons dachten terug aan het gele monster van de Biesbos. Maar gelukkig was deze bus toch met een betere vering uitgerust.
We kregen een duidelijk beeld van de buitenwijken en de binnenstad van Maastricht.
Na een koffiepauze gingen we aan boord voor onze ”cruise” over de Maas.
Ook nu kregen we informatie. Het belang van de Maas voor Maastricht werd uit de doeken gedaan.
Na ongeveer een uur meerden we weer af en konden we het schip verlaten. Tijd om richting Uden te rijden. Hoe dichter we bij Uden kwamen hoe beter het weer werd.
Jambon, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum met de dames als afsluiting
Ons Garde-uitje werd afgesloten bij Jambon.
In verband met ons 20 jarig bestaan werd er samen met onze partners genoten van een heerlijk diner.
Voor sommigen was het even schrikken, omdat men dacht dat er gekaart moest worden.
Toen duidelijk werd hoe de kaarten geschud waren, was de schrik eraf en hebben we weer een zeer gezellige avond beleefd.
De voorzitter bedankte de organisatie voor deze twee mooie dagen: Ad, Gerard, Jan en Ton bedankt namens ons allemaal.
Tot slot wil ik ook onze chauffeurs: Alphons, Mari en Ton hartelijk bedanken. Dankzij hen zijn we weer allemaal veilig in Uden aangekomen. Mannen bedankt.