Amuse: Foccacia met zalm en paling. Voorgerecht: Vitello Tonato. Voorgerecht soep: Kreeftensoep. Hoofdgerecht vis:    Witvis met amandelkorst en koriander mayonaise. Hoofdgerecht vlees: Ossenhaas met rode wijnsaus. Garnituur bij deze gerechten: Gratin Dauphinois    Haricots Vers spekrolletles Groene asperges. Nagerecht: Apfelstroedel met roomijs.  Karamelsaus Creme Anglaise

2022voorkantmenu-2

Frans dekt de tafel

_1040104

Intussen wordt er in de keuken ook hard gewerkt

_1040105 _1040106

Dankzij chef Marcel wordt het precies volgens het recept gemaakt. _1040107 De kreeft wordt door Kees bij de staart gevat.

_1040108

En Jan is bezig met een pittig karweitje

_1040109

Mari stooft de groenten voor de Kreeftsoep

_1040110

Inmiddels is Frans al aardig opgeschoten met het dekken van de tafel.

_1040111

Zo te zien is er al iets klaar wat moet worden ingepakt.

_1040112

De hete aardappelschijfjes voor de Vitello Tonato staan af te koelen

_1040113

Overleg over de aanpak van de bereiding op de volgende twee foto's

_1040114


_1040116

En nu met echt deskundige hulp

_1040117

Zo te zien is Marcel ook ergens anders nodig

_1040118

De Foccacio van Huub moet je met een korreltje zout nemen.

_1040120

De Tonnato wordt in alle toonaarden door Ab bereid.

_1040121 _1040122

Het is nog wachten op de overige gasten voordat het drankje kan worden uitgeschonken.

_1040123

Onze vaatwashulp in drukke tijden wordt door deze twee geweldige dames ingevuld.

_1040125

We hadden al het een en ander voor de dames bewaard

_1040126

De eerste aperitief drankjes worden met genoegen aangenomen en nu is het wachten op het uitbrengen van de toost

_1040127

Je hebt weer een lekker aperitiefje zien te bemachtigen Jan.

_1040128

Eerst nog even uitrusten voor we ertegenaan moeten. _1040129 Waarover spraken zij?

_1040130

En waar spraken zij over? _1040131 Amusant zo'n grote amuse! Maar wel ontzettend lekker!

_1040132

De Vitello Tonnato begint ook zijn uiteindelijke vorm te krijgen.

_1040133 _1040134

Het is nog even wachten voordat we de aankondiging krijgen om aan tafel te gaan.

_1040136

Het feest kan beginnen. _1040138 De voormalig onderwijskrachten onder ons.

_1040139

Wachten op het eerste gerecht

_1040140 _1040141

Voor deze klus stropen we onze mouwen op.

_1040142

Zou het nu echt komen?

_1040143

Er is wat meer reuring in de keuken.

_1040144

Het eerste voorgerecht zal zo worden opgediend

_1040145

Het voorgerecht staat op tafel. _1040146 Nelly met de songteksten. Gaan we weer zingen?

_1040147

Alle ogen zijn gericht op…………………………

_1040148

Johan, Ab en Theo en naar later blijkt op Jeanne met haar slagwerk.

_1040149

Zij heette Bloody Mary en was de schrik……. _1040150

”Wat een geweldig diner!”. Dat is wat ik heb mogen vernemen van diverse kanten. We hebben echt genoten van de gerechten.   Marcel, onze maître de cuisine, had samen met de menucommissie een heerlijk menu samengesteld. Uiteraard werd er goed gebruik gemaakt van onze drankvoorraad. Jan had een lekkere rode en witte wijn uitgezocht.   De aankleding van de tafels zag er perfect uit en de bloemstukjes zorgden voor een welgemeende uitnodiging. De menukaart zag er weer professioneel uit en iedereen kon zien wat wij (de koks) hen zouden voorzetten.   Als grote verrassing trad voor de afwisseling ”het Ossenhaas Trio” op. Zonder dat zij het wisten, gaven ze met o.a. het Kleine Café aan de Haven van Vader Abraham, reeds een gedenkaubade aan Pierre Kartner. Terwijl alle aanwezigen meedeinden op het gitaarspel van Ab en de zang van Theo en Johan, was Vader Abraham reeds op weg naar het hiernamaals…   Nogmaals, een zeer geslaagde avond en hopelijk volgen er nog meer van deze dagen.   Bedankt allemaal voor jullie inzet.


_1040151

Er werd in ieder geval goed meegezongen.

_1040152

Daar worden aanstalten gemaakt om het hoofdgerecht op te dienen.

img_4189

De bijbehorende sauzen worden opgewarmd en…….

img_4190

……het vlees wordt gebakken.

img_4191

En ook nog gesneden

img_4192

Gratin op het bord…..

img_4193

En de haricots verts au lardon

img_4194 img_4195 Hierna werd het nog heel gezellig, zo gezellig dat ik vergeten ben om nog foto's te maken.

© 2022 Alphons Goossens Contact Me