Amuse:
Foccacia met zalm en paling.
Voorgerecht:
Vitello Tonato.
Voorgerecht soep:
Kreeftensoep.
Hoofdgerecht vis:
Witvis met amandelkorst en koriander mayonaise.
Hoofdgerecht vlees:
Ossenhaas met rode wijnsaus.
Garnituur bij deze gerechten:
Gratin Dauphinois
Haricots Vers spekrolletles
Groene asperges.
Nagerecht:
Apfelstroedel met roomijs.
Karamelsaus
Creme Anglaise
Frans dekt de tafel
Intussen wordt er in de keuken ook hard gewerkt
Dankzij chef Marcel wordt het precies volgens het recept gemaakt.
De kreeft wordt door Kees bij de staart gevat.
En Jan is bezig met een pittig karweitje
Mari stooft de groenten voor de Kreeftsoep
Inmiddels is Frans al aardig opgeschoten met het dekken van de tafel.
Zo te zien is er al iets klaar wat moet worden ingepakt.
De hete aardappelschijfjes voor de Vitello Tonato staan af te koelen
Overleg over de aanpak van de bereiding op de volgende twee foto's
En nu met echt deskundige hulp
Zo te zien is Marcel ook ergens anders nodig
De Foccacio van Huub moet je met een korreltje zout nemen.
De Tonnato wordt in alle toonaarden door Ab bereid.
Het is nog wachten op de overige gasten voordat het drankje kan worden uitgeschonken.
Onze vaatwashulp in drukke tijden wordt door deze twee geweldige dames ingevuld.
We hadden al het een en ander voor de dames bewaard
De eerste aperitief drankjes worden met genoegen aangenomen en nu is het wachten op het uitbrengen van de toost
Je hebt weer een lekker aperitiefje zien te bemachtigen Jan.
Eerst nog even uitrusten voor we ertegenaan moeten.
Waarover spraken zij?
En waar spraken zij over?
Amusant zo'n grote amuse! Maar wel ontzettend lekker!
De Vitello Tonnato begint ook zijn uiteindelijke vorm te krijgen.
Het is nog even wachten voordat we de aankondiging krijgen om aan tafel te gaan.
Het feest kan beginnen.
De voormalig onderwijskrachten onder ons.
Wachten op het eerste gerecht
Voor deze klus stropen we onze mouwen op.
Zou het nu echt komen?
Er is wat meer reuring in de keuken.
Het eerste voorgerecht zal zo worden opgediend
Het voorgerecht staat op tafel.
Nelly met de songteksten. Gaan we weer zingen?
Alle ogen zijn gericht op…………………………
Johan, Ab en Theo en naar later blijkt op Jeanne met haar slagwerk.
Zij heette Bloody Mary en was de schrik…….
”Wat een geweldig diner!”. Dat is wat ik heb mogen vernemen van diverse kanten. We hebben echt genoten van de gerechten.
Marcel, onze maître de cuisine, had samen met de menucommissie een heerlijk menu samengesteld.
Uiteraard werd er goed gebruik gemaakt van onze drankvoorraad. Jan had een lekkere rode en witte wijn uitgezocht.
De aankleding van de tafels zag er perfect uit en de bloemstukjes zorgden voor een welgemeende uitnodiging.
De menukaart zag er weer professioneel uit en iedereen kon zien wat wij (de koks) hen zouden voorzetten.
Als grote verrassing trad voor de afwisseling ”het Ossenhaas Trio” op.
Zonder dat zij het wisten, gaven ze met o.a. het Kleine Café aan de Haven van Vader Abraham, reeds een gedenkaubade aan Pierre Kartner.
Terwijl alle aanwezigen meedeinden op het gitaarspel van Ab en de zang van Theo en Johan, was Vader Abraham reeds op weg naar het hiernamaals…
Nogmaals, een zeer geslaagde avond en hopelijk volgen er nog meer van deze dagen.
Bedankt allemaal voor jullie inzet.
Er werd in ieder geval goed meegezongen.
Daar worden aanstalten gemaakt om het hoofdgerecht op te dienen.
De bijbehorende sauzen worden opgewarmd en…….
……het vlees wordt gebakken.
En ook nog gesneden
Gratin op het bord…..
En de haricots verts au lardon
Hierna werd het nog heel gezellig, zo gezellig dat ik vergeten ben om nog foto's te maken.
© 2022 Alphons Goossens Contact Me